Velg riktig MC-Hjelm

Velg riktig MC-Hjelm

Hjelm er et lovpålagt sikkerhetsutstyr og svært viktig når man kjører motorsykkel eller ATV. De fleste som blir skadet får hode- eller nakkeskader.

Når du skal velge riktig hjelm bør du kjøpe en du trives i og er trygg med.


Derfor bør det ikke først og fremst være økonomien din som avgjør hvilken du velger, men rett hjelm til ditt hode og sikkerhetsnivå. ALLE våre hjelmer er ECE godkjent og følger de europeiske restriksjonene. Husk at en hjelm utvider seg ved bruk. Derfor skal du kjøpe en hjelm som sitter tett inntil hodet, klemmer jevnt, og spesielt på sidene. Klemmer den ubehagelig mye i pannen eller bakhodet allerede etter fem minutter, kan du tenke deg hvordan det er når du har kjørt en hel dag.  En kostbar hjelm vil normalt være mer støysvak enn en rimelig. Trolig vil den også ha mer effektiv ventilasjon, bedre komfort og være lettere. Husk, en ny hjelm er litt som nye joggesko – trange og kanskje litt ubehagelig i starten. 

 

Har du mistet hjelmen en gang eller to mot «mykt» underlag, er det lite sannsynlig at det har oppstått vesentlige skader verken inni eller på det ytre skallet. Det er ikke mulig å si hvor mange smådunker en hjelm tåler før det påvirker skallets evne til å beskytte hodet ditt. Jo hardere hjelmen treffer bakken, jo større mulighet er det at skallet tar skade. I løpet av tre, fire, fem år er det ikke til å unngå at hjelmen har fått seg noen dunker. I samme periode har det vært en naturlig slitasje med den følge at hjelmen ikke sitter like godt på hodet som da den var ny, samt at lim og kjemikalier blir sprøe i kontakt med lys over tid. Dette er hovedgrunnene til at du bør bytte hjelm hvert 3.-5.-år.

 

Valget står ofte mellom en polykarbonat - og gjerne en mer kostbar fiberhjelm. Et fiberskall er betraktelig dyrere å produsere enn polykarbonat, men det betyr ikke at en polykarbonat hjelm automatisk er billigere. Produsenten av en polykarbonathjelm kan nemlig ha valgt et ekstra godt interiør, avansert ventilasjon og andre finesser. Siden polykarbonat ikke tåler samme grad av slag som fiber, blir skallaget tykkere – og vekten noe høyere. Polykarbonat har god evne til å motstå sprekker, men har det først kommet en sprekk, har det liten evne til å hindre at den blir større. Et materiale av fiberkompositt er hardere slik at det ikke trenger å være så tykt. Fibrene hindrer at sprekker utvider seg, og siden et fiberskall består av mange lag vil en sprekk ikke nødvendigvis påvirke et annet lag. Når det gjelder sikkerhet, skal man være klar over at det ikke er det ytterste skallet som har avgjørende betydning for hvordan hjelmen absorberer et støt. Ytterskallet absorberer faktisk ikke mer enn ca fem prosent av støtkraften, hensikten er nemlig å fordele kraften til skallet innenfor. Isoporen på innsiden tar av for de resterende 95 prosentene.
 
Hvilket type hjelm du burde kjøpe kommer an på hvilke bruksområder du skal bruke den til. En helhjelm brukes av de fleste motorsyklister og beskytter best mot hodet og skader mot ansikt. Ønsker du derimot en halvhjelm får man en mer åpen følelse, men ikke like beskyttende ved krasj. Vi leverer helhjelmer og halvhjelmer fra Nolan, X-lite, Origine og Zeus. Modularhjelm er også veldig populært når man kjører motorsykkel. Hjelmen har et hakeparti som kan løftes helt opp og synsfeltet er maksimalt stort. Vi leverer åpningshjelmer av Nolan, X-lite og Three Sixty. En crosshjelm er noe mange fortrekker når man kjører på grusveier eller off-road. Fordelen med crosshjelm er at den gir svært god ventilering slik du ikke blir så fort svett. Skyggen beskytter til en viss grad mot steinsprut, men det anbefales å bruke briller. Vi leverer crosshjelmer av Just1, Scott, Nolan, Zeus og Three Sixty. Det finnes også en hjelm som er en hybrid mellom helhjelm, crosshjelm og adventure. Du kan rett og slett velge om du vil fjerne visiret og bruker hjelmen som en crosshjelm. Eller du kan fjerne skyggen for å bli mer aerodynamisk. Kjører du mye på fjell og grusveier og vil ha et off-road preg? Da kan du velge å bruke både skygge og visir, perfekt for lange turer på grus, sti og fjell. Vi leverer hybridhjelmer av Just1. 
 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.